Groepsreis Wintersport steeds meer in trek

Een groepsreis Wintersport was tot kort geleden een reis die niet zoveel geboekt werd. Hooguit een verdwaalde studentenvereniging ging wel eens met een groep studenten op reis en koos voor een wintersportbestemming. De laatste jaren heeft de Groepsreis Wintersport flink aan populariteit gewonnen en is het zo dat er vaak gekozen wordt voor zo’n vakantie. Groottes van groepen variëren: van een klein groep van circa vijf personen tot groepen van meer dan vijftig mensen. Wij van De Oude Geul keken naar de reizen die tegenwoordig in groepsverband worden aangeboden naar wintersportoorden.

De Alpen favoriet

Het is misschien een beetje een inkoppertje, maar skivakanties naar de Alpen zijn favoriet bij de vakantiegangers. Meer dan negentig procent van de mensen die in Europa op skivakantie gaan, kiezen voor een oord in dit grote gebergte. Automatisch komen deze mensen dan in Oostenrijk en Zwitserland uit (in mindere mate ook in Frankrijk, Duitsland en Italië).

Accommodaties

Als we de accommodaties van groepsreizen in de winter onder de loep nemen, zien we dat de meest geboekte accommodaties de appartementen zijn. Snel na dit type accommodatie volgt het hotel, waar veel mensen vooral het gemak als belangrijkste reden noemen. Kamperen komt natuurlijk niet veel voor, al zijn er ook wat mensen die met een caravan of camper afreizen naar de Alpen. Een aardige statistiek: van alle pechgevallen met voertuigen, zijn auto’s met caravans percentueel de grootste probleemgevallen.

Type vakanties

Een groepsreis Wintersport is bovenal een ontspannende vakantiereis. Voor de ene groep is deze groepsreis Wintersport bedoeld als teambuilding, in andere gevallen bijvoorbeeld als familie uitje. Zoals in de intro al even aan bod kwam, zijn de wintersport groepsreizen een stuk populairder geworden in vergelijking met dit type reis een paar jaar geleden. Per type groepsreis, of het nu een familie aangelegenheid of een reis met vrienden is, zijn de aantallen toegenomen.